Maszyny technologiczne
- Duży wybór maszyn wykorzystywanych
w procesie obróbki mięsa
- Kompletne linie do
produkcji hamburgerów i innych artykułów smażonych
(panierownice, smażalniki)
- Prasy do mięsa -
pneumatyczne, siła nacisku do 500kg. Umożliwiają
produkcję szlachetnych wędlin o przedłużonej
trwałości
- Mieszalniki solanki - różne
pojemności 400 i 1000 litrów
- Piece parowo - powietrzne
- Linie dzielenia tuszek
drobiowych
- Solidne wykonanie w połączeniu z
zastosowaniem najnowszych rozwiązań technicznych
gwarantuje wysoką wydajność i niezawodność.
Rekomendują Nas:
Agnieszka Łapaj, dyrektor ds.
marketingu KZD EXDROB w Kutnie:
– Przed kilku laty kupiliśmy w firmie BESTMONT
linie smażalniczą, za która wystawiam sieradzkiemu
producentowi wysoka ocenę. Jest to urządzenie proste w
obsłudze, niezawodne i bezawaryjne. Obecnie smażymy na
nim pulpety, kotlety mielone, a także kotlety de
volaille z serem i z pieczarkami, które przed dwoma
miesiącami zostały uhonorowane prestiżowym znakiem
„Poznaj Dobra Żywność”, jako produkty najwyższej
jakości. To wyróżnienie nas satysfakcjonuje i
nobilituje, a jednocześnie wystawia dobra notę
producentowi urządzenia smażalniczego.
Chciałabym, żeby produkowane przez nas wyroby
garmażeryjne cieszyły się niezmiennie dużym
powodzeniem na rynku, a ich sprzedaż rosła.
Waldemar Fierek, kierownik ds.
inwestycji w Zakładach Mięsnych NOWAK w Gdańsku:
– Od prawie siedmiu lat użytkujemy kolumny
wędzarniczo-parzelnicze wyprodukowane przez firmę
BESTMONT i jesteśmy z nich zadowoleni. Dzięki
nim znacznie zwiększyliśmy produkcje, a co za tym
idzie – sprzedaż wyrobów blokowych. Ze względu na
rosnące zapotrzebowanie rynku na te wyroby dokupiliśmy
ostatnio nowe kolumny, aby sprostać
oczekiwaniom klientów. Sieradzki BESTMONT juz
od wielu lat jest potentatem w zakresie produkcji
kolumn wędzarniczo-parzelniczych i parzelniczych
na rynek krajowy i za granice.
Są solidnie wykonane, a jednocześnie ich obsługa nie
nastręcza żadnych problemów.
Marek Marcinek, dyrektor ds.
produkcji LUKULLUS Przetwórstwo Mięsne w Leoncinie:
– Aktualnie posiadamy w eksploatacji kilkanaście
kolumn wędzarniczo-parzelniczych produkcji
sieradzkiej firmy BESTMONT, w tym najbardziej
popularne typu marllboro. W codziennym użytkowaniu
sprawdzają się znakomicie. Są bezawaryjne, a dzięki
różnorodności wzorów cały czas przysposabiają nam
nowych klientów. Niekwestionowanymi atutami
bestmontowskich kolumn jest wysoka jakość ich
wykonania oraz łatwość eksploatacji.
Jacek Jedrzejczak, dyrektor ZM
BYSTRY w Swarzędzu:
– W roku 2003 kupiliśmy od BESTMONT-u myjkę do
pojemników. Urządzenie od początku sprawuje się
bezawaryjnie. Użytkujemy także sterylizator do noży
i kolumny wędzarniczo-parzelnicze. Nie mamy
żadnych zastrzeżeń do ich funkcjonowania.
Monika Machnicka, technolog
PHPU IMEX w Brzesku:
– W firmie BESTMONT w Sieradzu kupiliśmy 2,5
roku temu mały smażalnik. To urządzenie
wykorzystujemy do smażenia hamburgerów. W ciągu
tego okresu nie było z nim problemów. Jeśli przygotuje
się odpowiedni farsz, a to jest
sprawa technologów, hamburgery są bardzo dobrze
wysmażone. Rekomendowaliśmy taki smażalnik
jednej z firm produkujących podobny do naszego
asortyment wyrobów mięsnych. W tych zakładach, gdzie
produkcja jest niewielka, mały smażalnik z
BESTMONT-u na pewno się sprawdzi. Ja w każdym
razie to urządzenie polecam.
Mariusz Rusin, dyrektor ZM
JANDAR w Woźnikach:
– Kolumny parzelnicze i formy z BESTMONT-u od
czterech lat stosujemy w naszej codziennej produkcji.
Dysponujemy czterema kolumnami i kilkoma
rodzajami form o różnych kształtach. W miarę potrzeb
zamawiamy nowe z katalogu
producenta, dzięki czemu uatrakcyjniamy ofertę naszych
wyrobów.
Ryszard Uziebło, technolog ZM
DOBROSŁAWÓW w Dobrosławowie:
– Od trzech lat mamy w ciągłej pracy myjkę z firmy
BESTMONT. Codziennie czyścimy w niej od 3 do 4
tysięcy pojemników. Urządzenie sprawuje się bardzo
dobrze. Wybraliśmy wariat z wykorzystywaniem wody z odzysku,
wstępnie podgrzanej do temperatury 45-50 stopni C. To
bardzo obniża koszty mycia. Mamy także cztery rodzaje
kolumn z BESTMONT-u. Wykorzystujemy je trzy razy w
tygodniu do produkcji wędlin blokowych. Używamy ich od
4 lat. Sprawują się świetnie.
|